Alle Ins en Outs over onze vakantievilla's - November 2018

Elke maand delen we nieuwe ins en outs over onze vakantievilla's Droomvilla Beekbergen en Vakantievilla Garderen. Wat voor lokale evenementen staan er op de planning, nieuws over het gebied, wat voor weer kun je verwachten en meer!

Lees snel meer over onze twee vakantiehuizen

Lokale Evenementen

In de maand november staan er allerlei super leuke evenementen op de planning! We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Struinen vanaf bezoekerscentrum

Datum: Zondag 4 november

Locatie: Bezoekerscentrum

Houtkampweg 9c

6731 AV Otterlo

Entreeprijs:

Volwassene € 3,00

Kind (6-12 jaar) € 1,50

Beschermer gratis

Prijzen zijn exclusief entree voor het Park.

Reserveren is verplicht.

Openingstijden: 13.30 - 15.30 uur

Omschrijving

Vanaf het bezoekerscentrum struint u onder begeleiding door verschillende prachtige landschappen. Een bijzondere ervaring!

Sinterklaasintocht Apeldoorn

Datum: Zaterdag 17 november 2018

Locatie: Kanaaloevers Apeldoorn

Entreeprijs: Gratis

Openingstijden: Vanaf 10.00 uur

Omschrijving:

Vandaag komt Sinterklaas aan in Apeldoorn! Om 10.00 uur arriveert hij. Het programma gaat er dit jaar anders uitzien dan voorgaande jaren. Sint komt dit jaar niet per boot aan. Hoe dan wel? Dat maken we binnenkort bekend. Het blijft natuurlijk wel ouderwets gezellig!

Hemelse avondwandeling

Wandeling Apeldoorn "Toen en nu"

Datum: 22 november 2018, start om 19.30 uur. Duur ca. 2,5 uur

Locatie:

In de bocht van de Engelanderholt. Routebeschrijving: in Beekbergen bij restaurant De Smittenberg (Arnhemseweg 537) bij de verkeerslichten rechtsaf vanuit Apeldoorn en linksaf vanuit Arnhem, richting Ugchelen rijden (de Engelanderweg). Na ca. 2,5 km is in de bocht links de parkeerplaats van GLK. Vanuit het dorp Ugchelen rechts in de bocht van de Engelanderholt. 

Entreeprijs:

7,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 2,50 euro p.p. op vertoon van een geldige donateurspas. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. 

Reserveren kan via de volgende URL: https://www.glk.nl/landschappen-kastelen/activiteiten-excursies/details/hemelse-avondwandeling-1

Omschrijving

Niet alleen overdag, maar ook in het donker is er veel te horen en te zien. Denk aan geritsel van de bladeren, wegspringende konijnen en roepende bosuilen. En bij een heldere nacht staan er boven uw hoofd vele sterren te fonkelen aan de hemel. Beleef het mee tijdens de hemelse avondwandeling op donderdag 22 november. De zon is allang verdwenen onder de horizon als de excursie start. Voor uitleg over de maan en de sterrenhemel gaat een sterrenkundige met deze tocht mee.

Streekmarkt

Datum: Zaterdag 24 november 2018

Locatie: Centrumgebied van het park

Openingstijden: 11.00 - 16.00 uur

Entreeprijs: Gratis (excl. parkentree).

Omschrijving

Hier kunt u tussen het fietsen en wandelen door genieten van zowel food als non-food producten. Maak kennis met lokale producten en hun makers. Ontdek wat de regio allemaal te bieden heeft. Zoals heerlijke verschillende soorten kazen, Griekse delicatessen, speciaal bieren en suikervrije en glutenvrije producten.

Zowel jong als oud kunnen genieten van heerlijke biologische lekkernijen. Naast alle lekkernijen zijn er ook stoere producten aanwezig als huiden en vachten en producten van Alpaca wol. Een heerlijke dag uit voor iedereen

Winterfair Oosterhuizen

Datum: Zaterdag 24 november 2018

Locatie: Oude Veen 19-21, rondom het Dorpshuis van Oosterhuizen

Entreeprijs: Gratis, parkeren € 3,00 per auto

Openingstijden: Van 12:00 uur tot 19:00 uur

Omschrijving

Met de winter voor de deur is het weer tijd om je huis in winterse sferen te brengen. En waar kun je dat beter doen dan op de sfeervolle Winterfair in Oosterhuizen? Bij de meer dan 85 standhouders kan je o.a. bijzondere kerstartikelen, prachtige decoraties, kleding, sieraden, woonaccessoires, heerlijk delicatessen en leuke hebbedingetjes vinden voor de feestdagen. Maar de winterfair is meer: knapperende vuren, sfeervolle lichtjes, kerstmuziek, warmte en gezelligheid. Voor de kinderen zijn leuke activiteiten georganiseerd. Zo kunnen zij o.a. geschminkt worden of gratis een broodje bakken boven een vuurkorf. Op het gezellige horecaplein kan je heerlijke winterse gerechten nuttigen. Een kopje erwtensoep, een glaasje warme glühwein en warme chocolademelk zullen natuurlijk niet ontbreken. 

Bron: http://www.uitinapeldoorn.nl


LOKAAL NIEUWSBERICHT

Sproeiverbod op Veluwe opnieuw verlengd: 'Duurt langer dan ooit'

Het sproeiverbod op de Veluwe en rond Apeldoorn en Zutphen is verlengd tot en met 15 november. 

Volgens Waterschap Vallei en Veluwe heeft een sproeiverbod in Nederland nog nooit zo lang geduurd. "Maar het is ook nog nooit eerder in onze geschiedenis zo lang zo droog geweest", aldus een woordvoerder.

In het werkgebied van het waterschap is nog steeds sprake van een extreem groot neerslagtekort. Het heeft er de afgelopen tijd weinig geregend en voor de komende weken wordt ook nauwelijks regen verwacht.

Omdat het ook relatief warm blijft, zal het beetje regen dat valt ook meteen verdampen. Beken staan daardoor nog steeds droog en de grondwaterstand is veel te laag.

Noodpompen zijn nog steeds nodig, omdat "een verdere verlaging van de waterstanden ontoelaatbaar is", zegt het waterschap.

Zeer lage waterstanden grote rivieren

Het tekort aan neerslag leidt ook tot aanhoudend zeer lage waterstanden op de grote rivieren. De Rijn schommelt al dagenlang weer rond het laagterecord van 6,85 meter boven NAP bij Lobith.

Langs de oostgrens van het land is het eveneens nog steeds erg droog.

BRON: https://www.nu.nl/binnenland/5504090/sproeiverbod-...


Qoute van de maand - Villa Beekbergen

Naam: John D.

Beautiful place in a great peaceful environment

The house was exactly what we hoped for. Enough space for our family and a great outdoor area. We greatly enjoyed the peaceful environment. With the location of unit within the park it was easy to forget that we were in a park. The nature was very close with cycling and walking paths galore. We definitely recommend this house and would definitely come back to it when in the position to do so.

Beoordeling van de maand - Villa Garderen

Naam: M. van Dreumel - Hernen (met het gezin)

Cijfer: 7,9

Algemene indruk9
Ligging8
Faciliteiten vakantiehuis8   
Inrichting en staat vakantiehuis9
Hygiëne9
Vriendelijkheid en service verhuurder 9
Prijs/Kwaliteit9

"Het was een gezellig weekend met mooi weer. We misten alleen een theepot, wat spelletjes en informatie over de omgeving, maar verder was alles naar wens"

Terug naar overzicht

Laatste nieuws

Website powered by Ondernemerswebsites.nl.