Alle Ins en Outs over onze vakantievilla's - Mei 2019

Elke maand delen we nieuwe ins en outs over onze vakantievilla's Droomvilla Beekbergen en Vakantievilla Garderen. Wat voor lokale evenementen staan er op de planning, nieuws over het gebied, wat voor weer kun je verwachten en meer!

Lees snel meer over onze twee vakantiehuizen

Lokale Evenementen

In de maand mei staan er allerlei super leuke evenementen op de planning!

We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Bevrijdingsfestival Apeldoorn

Datum: Zondag 5 mei 2019

Locatie: Centrum Apeldoorn

Openingstijden: 12:00 uur - 00:00 uur

Omschrijving:

Op 5 mei vindt het bevrijdingsfestival van Apeldoorn weer plaats bij Zwitsal. Na drie succesvolle edities wordt de opzet dit jaar nog groter aangepakt dan de voorgaande edities. Zo is er een uitgebreid programma voor kinderen en is er de ambitie om niet alleen buiten, maar ook binnen in de hallen muziek te draaien. De diverse foodtrucks zorgen ervoor dat je de hele dag met een goedgevulde maag kan dansen. 

Berg en Bos - Theehuiswandeling

Datum: Zaterdag 11 mei 2018

Locatie: Park Berg en Bos,  J.C. Wilslaan 21, 7313HK Apeldoorn

Entreeprijs: Volwassen: Kosten E 2,00 per persoon. Kinderen en leden/vrienden gratis

Start: 14:00 uur

Omschrijving:

VN Apeldoorn en Accres hebben met ingang van 2019 een nieuw concept geïntroduceert: de “Berg & Bos Theehuiswandelingen”. In deze wandelingen staat de cultuur-historie van Stadspark Berg & Bos centraal, maar is ook aandacht voor de Veluwse flora en fauna op het park.

De “Berg & Bos Theehuiswandelingen” zijn bestemd voor alle leeftijden, jong en oud. En zeker voor gezinnen een leuke en leerzame activiteit. In circa anderhalf uur (5 km) wordt onder leiding van een IVN-gids een route door het park gelopen waarin volop ruimte is om vragen te stellen en eventueel foto’s te maken. De wandeling gaat deels over bospaden met hoogte verschillen en is daarom niet geschikt voor rolstoelen.
Bij ontvangst krijgt u een kopje koffie of thee. Stadspark Berg & Bos is verder vrij toegankelijk. Iedereen kan altijd vrij het Stadspark in om te wandelen, te ontspannen of te spelen op de Speelweide.

Vleermuisexcursie

Datum: Vrijdag 10 mei 2019

Locatie: Eerbeekse Oliemolen, Kanaalweg 3 te Eerbeek

Entreeprijs: 7,50 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 5,00 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 5,00 p.p., kinderen 2,50 p.p. op vertoon van een geldige donateurspas. 

Omschrijving

en grillige vlucht in de avondschemering, wat vage verhalen over Graaf Dracula en daar houdt het voor de meeste mensen wel mee op. De boswachters van het Gelders Landschap & Kasteelen vertellen je graag het hele verhaal van formidabele muggenjagers die gebruikmaken van technieken die de mens nog geen honderd jaar beheerst. 

Op het landgoed Huis te Eerbeek vliegen verschillende soorten vleermuizen, die per soort ook hun eigenaardigheden hebben zoals jachtstrategie, prooien en geluiden. Om dat uit te leggen gaan we twee uur over het landgoed zwerven en bezoeken we ook even het Apeldoorns kanaal dat door dat door enkele soorten als snelweg wordt gebruikt

Roofvogelshows bij De Cantharel

Datum: Zondag 11 mei

Locatie: Landgoedlaan 26, 7325 AW Apeldoorn, in de achtertuin van Huisje James

Openingstijden: van 11:00 - 12:00 uur

Entreeprijs: gratis toegang voor hotelgasten,  5 euro voor overige bezoekers

Omschrijving

Heb jij weleens een roofvogel van dichtbij gezien? Je kan nu iedere zondag bij Van Der Valk Hotel De Cantharel terecht om roofvogels van dichtbij te ervaren.

Verschillende Europese roofvogels en uilen demonstreren hun kracht, finesse en souplesse. De valkenier vertelt je alles wat je wilt weten over de vogels. Naderhand kan je vragen stellen aan de valkenier en met een van de vogels op de foto te gaan. Indrukwekkend én educatief, voor jong en oud!

49e Waterloopleinmarkt 2019

Datum: zaterdag 25 mei

Locatie: rondom de Bronkerk te Ugchelen

Entreeprijs: gratis toegang

Openingstijden: van 10.00 uur tot 15.00 uur

Omschrijving

De Waterloopleinmarkt is een gezellige buitenrommelmarkt met ruim 120 kramen met gesorteerde goederen. Een gezellig "Kersenplein" met meubels en kleinmeubels, gereedschap, ijzerwaren e fietsen. Op het van Cruiningenplein staan: home & garden, trend, brocante verzamelingen, schilderijen en een plantenkraam. Rond de kerk kramen met: kleding, radio, computers, potterie, blikken, huishoudelijke artikelen, speelgoed, witgoed, curiosa, foto & film, klokken, boeken, etc.

Bron: http://www.uitinapeldoorn.nl


NIEUWSBERICHT

Experts: Wolven op Veluwe gaan niet naar Nationaal Park Hoge Veluwe

De wolven die zich in Nederland inmiddels weer op de Veluwe hebben gevestigd, zullen Nationaal Park De Hoge Veluwe links laten liggen. Dat hebben wolvendeskundigen tegen de provincie Gelderland gezegd.

Volgens de deskundigen mijden wolven het nationaal park omdat rondom de Hoge Veluwe hoge hekken staan. De enkele doorgangen voor wild die het park kent, zullen wolven niet opzoeken omdat er rondom het park genoeg bossen zijn waar ze op wild kunnen jagen.

De provincie Gelderland heeft dinsdag een kaart van het leefgebied van de wolf gepubliceerd. De kaart is gemaakt op basis van ervaringen met wolven in Duitsland.

Daarnaast hebben wetenschappers van Wageningen Environmental Research, een instituut van Wageningen University & Research, het gedrag van de wolf op de Veluwe bestudeerd.

Drie wolven in Nederland

In totaal leven er nu drie wolven op de Veluwe. De wolvin die op het noordelijke deel van de Veluwe leeft, heeft zich gevestigd. In datzelfde gebied loopt ook een mannetje rond, maar dat dier heeft zich nog niet gevestigd omdat het nog geen half jaar in hetzelfde gebied leeft. Wel bestaat de kans dat in mei jonge wolven worden geboren.

De derde wolf leeft in het zuidelijke deel van de Veluwe. Ook dat is een vrouwtje. Dat dier heeft zich ook nog niet officieel gevestigd, omdat het nog geen half jaar op de Veluwe is, maar de provincie Gelderland verwacht dat in mei wel bekend te kunnen maken.

Zorgen bij schapenhouders over wolf

De terugkeer van de wolf in Nederland leidt tot zorgen bij schapenhouders. Ze zijn bang dat hun vee slachtoffer wordt van het roofdier. Deskundigen van Wolven in Nederland zeggen echter dat wolven alleen op schapen jagen als ze door verschillende gebieden zwerven. Zodra ze zich in een natuurgebied vestigen, gaan ze grotendeels op wild jagen.

Om dezelfde reden als veehouders is Nationaal Park De Hoge Veluwe niet te spreken over de komst van de wolf. Het dier zou moeflons, een soort schaap, kunnen opeten. Op De Hoge Veluwe zijn moeflons van essentieel belang, zei de directeur van De Hoge Veluwe eerder tegen NU.nl.

"Een moeflon eet planten die koeien en paarden niet eten. Op het moment dat ik al mijn moeflons kwijt ben, zit ik met een groot probleem", zei Seger Emmanuel baron van Voorst tot Voorst, directeur van Nationaal Park De Hoge Veluwe, in februari. "Dan lopen alle vlaktes vol met bossen, wat weer gevolgen heeft voor de insecten en reptielen die daar leven."

'Al wolf gefotografeerd op Hoge Veluwe'

Volgens Van Voorst tot Voorst is er al een wolf gefotografeerd in het park. "Dat dier was ook meteen weer weg, maar ze kunnen dus wel naar binnen."

De parkdirecteur wil wolven zo nodig kunnen vangen of afschieten. Dat is nu streng verboden, want de wolf is een beschermd dier. Van Voorst tot Voorst is in Europa aan het lobbyen voor een ander wolvenbeleid, zegt hij.

De provincie gaat een wolvencommissie met dierenhouders en natuurbeheerders instellen. Die gaat nadenken over wolfwerende maatregelen en over een preventieplan.

BRON: https://www.nu.nl/dieren/5810976/experts-wolven-op-veluwe-gaan-niet-naar-nationaal-park-hoge-veluwe.html?redirect=1

Beoordeling van de maand - Vakantievilla Beekbergen


"We hebben enorm genoten dit paasweekend van uw prachtige huis op deze unieke locatie, en het is zeker de bedoeling om nog een keer terug te komen, en we geven het zeker ook door in onze vrienden en familie kring. Bedankt dat we in uw woning mochten verblijven."


Beoordeling van de maand - Vakantievilla Garderen

"Mooi vakantiehuis in een schitterende omgeving. Huisje van alle gemakken voorzien. Uitstekend geholpen bij aankomst. Heel leuk weekend gehad."

Reisgezelschap: met gezin

Cijfer: 9,6

Algemene indruk9
Ligging9
Faciliteiten vakantiehuis9
Inrichting en staat vakantiehuis10
Hygiëne10
Vriendelijkheid en service verhuurder 10
Prijs/Kwaliteit10

Terug naar overzicht

Laatste nieuws

Website powered by Ondernemerswebsites.nl.