Alle Ins en Outs over onze vakantievilla's - Mei 2018

Lokale Evenementen

In de maand mei staan er allerlei super leuke evenementen op de planning! We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Fietsexcursie naar exclusieve wildobservatie

Datum: Iedere dinsdagavond van 1 mei tot en met 28 augustus 2018

Locatie: Bezoekerscentrum Heuvenseweg 5A, 6991 JE, Rheden

Entreeprijs: € 3 per volwassene, € 1,50 per kind (excl. entree Park)

Openingstijden: 18.30 - 20.30 uur

Omschrijving

Al fietsend bezoekt u een exclusieve wildobservatie die alleen toegankelijk is onder leiding van een gids. Dit vergroot de kans om wild te zien. Bovendien wordt er uitleg gegeven over het gedrag en de leefwijze van enkele van de dieren in het Parkl.

Het mega kinderfestijn!

Datum: Donderdag 3 mei

Locatie: Droompark Beekbergen te Beekbergen

Entreeprijs: Gratis

Openingstijden: 15.00 uur

Omschrijving

Op Donderdag 3 mei om 15:00 uur is er een hele speciale activiteit gepland! Het mega kinderfestijn! Dit is het leukste feest voor de kinderen met onder andere een springkussen, XXL twister, mega dartspel en meer! Kom ook gezellig langs bij de Beverplaats

Middeleeuws festijn Cannenburch

Datum: Zaterdag 5 en zondag 6 mei

Locatie: Kasteel Cannenburch, Maarten van Rossumplein 4, 8171 EB Vaassen

Entreeprijs: 

Entree: € 6,- voor volwassenen, kinderen 4 t/m 12 jaar € 4,-.

Een combikaart voor festijn en kasteel is slechts € 9,50 voor volwassenen en € 5,50 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar

Openingstijden: 

11.00: Opening evenement

13.00: Viking vechtshow, demonstratieveld

16.00: Ridderveldslag, demonstratieveld

Omschrijving

Ruim 350 middeleeuwse bewoners zullen dit jaar een weekend hun dorp opzetten in het kasteelpark bij Cannenburch. De roemruchte tijden van de Gelderse veldheer Marten van Rossem herleven. De veldheer verdedigt het kasteel tot zijn laatste snik tijdens een ware veldslag met kanonnen, boogschutters en zwaardvechters. Ontmoet levensechte ridders en jonkvrouwen en laat je verbazen over de mooie producten op de ambachtsmarkt.

Vogelexcursie

Datum: Zondag 6 mei

Locatie: De Veluwe - ingang Schaarsbergen, Kemperbergerweg, 6816 RZ Arnhem

Entreeprijs: Per persoon € 4,00 (excl. entree Park)

Openingstijden: 08:00 - 11:00 uur

Omschrijving

Met een gids op pad, die veel weet over de vogels in het Park, is een speciale belevenis. Iedere vogel heeft zijn eigen geluid, maar ook zijn specifieke gedrag.Juist op dit vroege uur in het voorjaar, wanneer het nog rustig is in het Park, zijn de vogels actief. Vergeet uw verrekijker niet!

Wandelexcursie Hoge Veluwe en Tweede Wereldoorlog

Datum: Zondag 13 en 27 mei

Locatie: Parkeerplaats Wildbaanweg, Kronkelweg, 7352 TC Otterlo

Entreeprijs: Per persoon € 4,00

Openingstijden: 13:30 tot 16:00 uur

Omschrijving

In het zuidelijke deel van Het Nationale Park De Hoge Veluwe; het deel dat grenst aan het vliegveld Deelen, zijn veel overblijfselen te vinden van de Tweede Wereldoorlog.In de omgeving van Deelen hebben de Duitsers destijds het militaire vliegveld Fliegerhorst Deelen aangelegd. Dit vliegveld lag gedeeltelijk op het grondgebied van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Dit deel van het Park is prachtig, en is voor vele bezoekers een stuk minder bekend dan de rest van het Park.Tijdens deze wandelexcursie bezoekt u het gebied rondom het vliegveld, een gebied waar u normaal gesproken niet mag komen. Het accent ligt op een aantal herkenbare overblijfselen van dit belangrijke vliegveld uit de Tweede Wereldoorlog. De excursie gaat voor een deel door moeilijk begaanbaar terrein en zal ongeveer 2,5 uur duren.

BRON: http://www.uitinapeldoorn.nl/

cdd55972eaa10557bfbe8b19bcb688ee.jpg

LOKAAL NIEUWSBERICHT

Filmtip: Nederlandse Natuurfilm "Wild"

In vier jaargetijden gebeurt veel op de Veluwe. Hoofdpersonen zijn een vos, een edelhert en een wild zwijn, die kinderen krijgen en overleven in de Nederlandse wildernis.

We zien de dieren jongen krijgen, die opgroeien naar volwassenheid. Kleinere rollen zijn voor de raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnenkijken in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe. 

André van Duin verzorgt de voice-over van deze prachtige natuurfilm, en is naar eigen zeggen trots dat hij zijn stem hiervoor heeft mogen verlenen. Al met al zijn het spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En niet kúnt zien, omdat Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn.

BRON: https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=hD...

Wolf gesignaleerd op de Veluwe

Op de Veluwe is een wolf gezien. Experts van Wolven in Nederland en het Lupus Institut in Duitsland hebben dat op basis van fotomateriaal vastgesteld, meldt de provincie Gelderland donderdag. 

Terreinbeheerders op de Veluwe zijn op de hoogte gebracht door de provincie. De beheerders is gevraagd om te zoeken naar sporen van het dier in de vorm van bijvoorbeeld uitwerpselen of camerabeelden.Het is de eerste keer dat een wolf is gezien op de Veluwe, zegt een woordvoerster van de provincie tegen NU.nl. "We zijn er erg blij mee, niet voor niets investeren we in meer ruimte voor de natuur. Het zou een mooie mijlpaal zijn als wolven zich zouden nestelen op de Veluwe, maar zover is het nu nog niet." De provincie wil niet zeggen waar de wolf precies gezien is, "omdat we willen dat het dier met rust gelaten wordt", aldus de woordvoerster.

Tegenkomen

Volgens de provincie is de kans om een wolf tegen te komen in het natuurgebied klein. Mochten mensen het dier toch tegen het lijf lopen, is het advies om afstand te houden, honden aan de lijn te houden en het dier met rust te laten.Vermoedelijk is het dier de grens met Duitsland overgestoken. In Duitsland leven verschillende wolvenroedels. Het roofdier voedt zich met hoefdieren, maar ook met vee zoals schapen en geiten. Om uitsluitsel te krijgen over de afkomst van de Veluwse wolf is onderzoek naar uitwerpselen van het dier nodig.

BRON: https://www.nu.nl/dieren/4971158/wolf-gesignaleerd-veluwe.html?redirect=1

Lokale weersvoorspelling

Lokale weersvoorspelling

Quote van de maand - Villa Garderen

Ans Neutkens:

Geweldig weekend gehad.

Beoordeling van de maand - Villa Garderen

Naam: Anneke Witte, met groep

Cijfer: 7,9

Algemene indruk 8
Ligging 8  
Faciliteiten vakantiehuis 7
Inrichting en staat vakantiehuis 7
Hygiëne 8
Vriendelijkheid en service verhuurder 8
Prijs/Kwaliteit 9

Quote van de maand - Villa Beekbergen

Riet S.:

Genoten van een heerlijk paasweekend met mijn hele gezin in jullie prachtig, gelegen rustige en schone woning! Het was geweldig! 

Beoordeling van de maand - Villa Beekbergen

Naam: Koert Bastianen, met het gezin.

Cijfer: 8,0

Algemene indruk 8
Ligging 9  
Faciliteiten vakantiehuis 8
Inrichting en staat vakantiehuis 8
Hygiëne 7
Vriendelijkheid en service verhuurder 8
Prijs/Kwaliteit 8

Terug naar overzicht

Laatste nieuws

Website powered by Ondernemerswebsites.nl.