Alle Ins en Outs over onze vakantievilla's - Juni 2018

Elke maand delen we nieuwe ins en outs over onze vakantievilla's Droomvilla Beekbergen en Vakantievilla Garderen. Wat voor lokale evenementen staan er op de planning, nieuws over het gebied, wat voor weer kun je verwachten en meer! 

Lees snel meer over onze twee vakantiehuizen


Lokale Evenementen

In de maand juni staan er allerlei super leuke evenementen op de planning! We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.


Schaapscheerdersfeest Loenen

Datum: Zaterdag 2 juni 2018

Locatie: Beekbergerweg 2, 7371 ET Loenen

Entreeprijs: Gratis

Openingstijden: 09.00 - 16.00 uur

Omschrijving

Op zaterdag 2 juni 2018 wordt voor op het terrein van café “Den Eikenboom” in Loenen het jaarlijks Schaapscheerdersfeest gehouden. Op die dag zullen de schapen van de Loenermark op ambachtelijke wijze (met de schaar) van hun wollen jasje worden ontdaan. De schapen worden onder begeleiding van de Boerenkapel “De Plaggestekers” om ± 08.30 uur vanaf het wildrooster van de Loenermark naar het feestterrein begeleid.

Lepeltje Lepeltje

Datum: Vrijdag 8 t/m zondag 10 juni

Locatie: Beekpark, Apeldoorn

Entreeprijs: Gratis

Openingstijden: 

Vrijdag: 12.00 – 00.00 uur

Zaterdag: 12.00 – 00.00 uur

Zondag: 12.00 – 22.00 uur

Omschrijving

Het populaire foodfestival Lepeltje Lepeltje strijkt dit jaar wederom neer in het Beekpark. Van vrijdag 8 t/m zondag 10 juni 2018 wordt het Beekpark een bourgondisch samenkomen voor jong en oud. Naast de mobiele keukens met de heerlijkste gerechten spelen er bands en dj's, is er een markt met ambachtelijke producten en zijn er leuke activiteiten voor kinderen. De toegang is helemaal gratis.

Wandellang

Datum: Vrijdag 8 juni en zaterdag 23 juni

Locatie: Het Nationale Park De Hoge Veluwe, start; bezoekerscentrum.

Entreeprijs:

Entree: 3 euro per persoon, excl. entree Park

Openingstijden: 13:30 uur tot 16:30 uur

Omschrijving

Drie uur wandelen maakt het mogelijk op plekken in het Nationale Park De Hoge Veluwe te komen waar je normaal niet zou komen. Rustige plekken worden opgezocht, wilde dieren worden aandachtig bekeken en er kan worden genoten van de verschillende landschappen die het Park te bieden heeft. En dit allemaal onder leiding van een echte natuurgids! De gids geeft uitleg over alles wat je tegenkomt en wat bij de verschillende seizoenen hoort.

Prinsheerlijke Barretocht

Datum: Vrijdag 1 juni 2018

Locatie: Nieuwstraat 295, 7311 BP Apeldoorn

Openingstijden: 19:00 uur tot 00:00 uur

Omschrijving

Op vrijdagavond 1 juni is het weer tijd voor de Prinsheerlijke Barretocht! Dit jaar zijn er 10 speciaalbieren te proeven, voor de niet-bierdrinkers is er een mooi passend glas wijn! Een kroegentocht waarbij de nadruk ligt op speciaalbieren met een vorstelijke afdronk. De ontdekkingstocht langs de speciaalbiercafés in Apeldoorn start om 19:00 en eindigt om 00:00 uur.Junior Kamer Apeldoorn (JCI) gaat ervoor zorgen dat de Barretocht nog leuker, nog groter en nog spectaculairder wordt!

Hoe werkt het?

Een paspoort geeft je recht om 10 speciaalbieren te proeven bij de deelnemende horecazaken. Bij elke horecazaak ontvang je een stempel in het paspoort en word je getrakteerd op wat entertainment. Zo proef je Apeldoorn eens op een andere wijze! Met het paspoort kan je op 1 juni vanaf 19:00 uur bij het Barretocht loket (locatie Het Stadscafé) 10 verschillende consumptiemunten ophalen.


Het Fietsgilde Apeldoorn

Datum: Woensdag 1 juni 2018

Locatie: Vertrek: om 10.00 uur bij restaurant op woonboulevard (Het Rietveld, hoek Laan van Osseveld/Zutphensestraat)

Entreeprijs: € 2,50 + € 1,00 pontgeld = € 3,50 per persoon

Openingstijden: Start om 10:00 uur

Omschrijving

IWe rijden door wijk en landgoed Het Woudhuis naar Wilp Achterhoek en verder naar Bussloo. Daar houden we pauze om koffie te drinken.Daarna fietsen we naar de IJssel en steken met de pont de rivier over naar Gorssel. Inmiddels is het tijd voor de lunchpauze. Dat doen we bij Eetcafé De Hoek. Vervolgens komen we in de buurtschap Joppe langs een voormalige lanceerinrichting van vliegende bommen uit de Tweede Wereldoorlog.We rijden terug naar Gorssel, nemen de pont over de IJssel en gaan verder naar Wilp. We vervolgen de tocht over het terrein van De Lathmer, waar we stoppen voor de thee. We fietsen verder langs de Fliert en komen langs Twello.Met een slinger door het weidegebied bereiken we de wijk Osseveld Oost en komen we weer bij het vertrekpunt.

BRON: http://www.uitinapeldoorn.nl/


LOKAAL NIEUWSBERICHT

Veluwe roept hulp in bij bekijken beelden om diersoorten in kaart te brengen.

Nationaal Park De Hoge Veluwe heeft het vanaf dinsdag mogelijk gemaakt om vanuit huis beelden van wild te bekijken, zodat het aantal dieren in het natuurgebied kan worden geteld.

Per jaar maken cameravallen op de Veluwe miljoenen foto's en filmpjes. Op het moment dat er beweging voor zo'n camera is, wordt een foto gemaakt of start de opname. Maar vanwege de grote hoeveelheid beeldmateriaal kan lang niet alles worden bekeken.

Project Snapshot, zoals het project wordt genoemd, moet daar verandering in aanbrengen. Vanaf dinsdag kunnen de beelden op de website van De Hoge Veluwe worden bekeken en kan worden gemeld om wat voor dier het gaat en wat het dier op de foto of het filmpje doet.

Door meer beelden van dieren op de Veluwe te bekijken, wordt meer bekend over het gedrag en de verspreiding van de dieren. Ook wordt zo duidelijk hoeveel dieren er in het natuurgebied leven.

BRON: https://www.nu.nl

Lokale weersvoorspelling

Quote van de maand - Villa Beekbergen

Riet S. met familie:

Geweldige ligging! Rust, schone woning! We
hebben echt genoten.

Beoordeling van de maand - Villa Garderen

Naam: Anneke Witte, met groep

Cijfer: 7,9

Algemene indruk 8
Ligging 8
Faciliteiten vakantiehuis 7
Inrichting en staat vakantiehuis 7
Hygiëne 8
Vriendelijkheid en service verhuurder 8
Prijs/Kwaliteit 9

Quote van de maand - Villa Garderen


Fam. De Laat met vrienden:

Zwembad en beachvolleybal terrein voor ons gezin een pre. 

Beoordeling van de maand - Villa Garderen

Naam: Marloes

Cijfer: 7,7

Algemene indruk 8
Ligging 7
Faciliteiten vakantiehuis 7
Inrichting en staat vakantiehuis 7
Hygiëne 8
Vriendelijkheid en service verhuurder 8
Prijs/Kwaliteit 9

Terug naar overzicht

Laatste nieuws

Website powered by Ondernemerswebsites.nl.