Alle Ins en Outs over onze vakantievilla's - Juli 2019

Elke maand delen we nieuwe ins en outs over onze vakantievilla's Droomvilla Beekbergen en Vakantievilla Garderen. Wat voor lokale evenementen staan er op de planning, nieuws over het gebied, wat voor weer kun je verwachten en meer!

Lees snel meer over onze twee vakantiehuizen


Lokale Evenementen

In de maand juni staan er allerlei super leuke evenementen op de planning!

We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.


Zondagmiddag concerten

Datum: Zondag 19 mei t/m zondag 15 september 2019 (m.u.v. zondag 7 juli)

Locatie: Oranjepark Apeldoorn

Openingstijden: 14:00 uur - 15:00 uur

Omschrijving:

Jazz, pop, soul, rock, blues, folk, singer songwriters, Nederlandstalig, wereldmuziek, covers uit alle tijden, koren, drumbands/harmoniemuziek, melodische muziek, luisterliedjes, percussie, een kleinkunstvocaliste... dit jaar pakt de Muziektent Apeldoorn uit met een breed programma.

Schaarsbergse avondwandeling

Datum: iedere maandag vanaf 8 juli tot en met 26 augustus 2019

Locatie: Ingang Schaarsbergen, Koningsweg 17, 6816 TC Arnhem

Entreeprijs: € 3 per persoon, € 1,50 per kind (excl. entree Park)

Tijdstip: 18:30 uur - 21:00 uur

Omschrijving:

Bekijk in de vroege avond het landschap eens op een andere manier. Doordat de wandeling in de avonduren plaatsvindt is er een goede kans om wild te zien.

Duik met de natuurgids het verleden in bij de restanten van een oude schaapskooi of bekijk ook overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog. Heeft u bijvoorbeeld van het bommenlijntje gehoord? 

Fietsexcursie naar exclusieve wildobservatie

Datum: iedere dinsdagavond van 7 mei tot 27 augustus 2019

Locatie: Museonder, Houtkampweg 9c, 7352 TC Otterlo

Tijdstip: 18:30 uur - 20:30 uur

Entreeprijs: € 3 per persoon, € 1,50 per kind (excl. entree Park)

Omschrijving

Al fietsend bezoekt u een exclusieve wildobservatie die alleen toegankelijk is onder leiding van een gids. Dit vergroot de kans om wild te zien. Bovendien wordt er uitleg gegeven over het gedrag en de leefwijze van enkele van de dieren in het Park.
De tocht vertrekt bij het Bezoekerscentrum. (Let op: vanaf de ingangen is het met de auto nog ongeveer 15 minuten rijden naar het centrum)

Op ontdekkingstocht met het gezin

Datum: iedere woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 6 juli tot en met 31 augustus 2019

Locatie: Museonder, Houtkampweg 9c, 7352 TC Otterlo

Tijdstip: van 13:00 - 15:00 uur

Entreeprijs: gratis (excl. entree Park)

Omschrijving

Tijdens deze tocht neemt de natuurgids je mee het Park in.
De tocht kan langs verschillende plekken in het Park gaan: naar het bos, het stuifzand of naar plaatsen waar wilde zwijnen of herten leven. Natuurlijk is er ook aandacht hoe dieren kunnen overleven in een extreme omgeving. Hoe beschermen zij zich tegen de hitte? Hoe komen zij aan hun voedsel?

Beach Yoga

Datum: Zondag 28 juli

Locatie: Vlijtseweg 100, 7317 AK Apeldoorn

Entreeprijs: Eerste les gratis daarna knipkaart 10x €100,-. Studenten 30% korting.

Openingstijden: van 10.00 uur tot 11.00 uur

Omschrijving

Iedere zondag een Yoga Workout op het stadsstrand van SOAP in Apeldoorn. Lekkere actieve les om calorieën te verbranden, je spieren in kracht en lenigheid te trainen en ontspanning in je hoofd te creëeren door Mindfulness.

Bron: http://www.uitinapeldoorn.nl


NIEUWSBERICHT

Voor het eerst sinds terugkeer wolf ook welpen gespot in Nederland

Voor het eerst sinds de terugkeer van de wolf begin dit jaar in Nederland zijn er jonge wolven gezien op de Veluwe, meldt de provincie Gelderland woensdag. Daarmee heeft ons land voor het eerst in twee eeuwen weer een in het wild geboren wolvenroedel.

In een video zijn drie wolvenwelpen "op verkenning in de natuur" te zien. De dieren zijn gefilmd in het noordelijke deel van de Veluwe. Er zijn aanwijzingen dat het mogelijk om vijf jonge wolven gaat.

De ouders van de jongen zijn vermoedelijk al sinds februari bij elkaar. De kans was reëel dat de dieren gepaard hadden of mogelijk al jonge wolven hadden gekregen, maar bewijs daarvoor ontbrak tot nu toe nog.

De plek waar de videobeelden zijn gemaakt, wordt niet bekendgemaakt. De provincie wil hiermee voorkomen dat mensen op zoek gaan naar de jonge dieren.

VIDEO

Afgelopen maanden al zes wolven gezien in Nederland

Het vrouwtje heeft zich samen met nog een ander vrouwtje officieel gevestigd in ons land, bleek begin deze maand uit onderzoek van Wageningen Environmental Research. De vestiging van het mannetje is nog niet officieel. Daarvan is pas sprake als een wolf minimaal zes maanden achtereen in hetzelfde gebied verblijft.

In Nederland zijn in de maanden februari, maart en april zes verschillende wolven gezien. De zes waargenomen wolven verbleven op de Veluwe, elders in de provincie Gelderland en in de provincies Drenthe en Limburg. Het gaat om vier vrouwtjes en een mannetje.

Het geslacht van de wolf waarvan eind maart sporen zijn gevonden in Limburg is onbekend. Het genomen monster was van een te slechte kwaliteit om het geslacht kunnen te vaststellen.

Over tien jaar mogelijk meerdere roedels in Nederland

Hoe de populatie wolven zich de komende jaren in Nederland gaat ontwikkelen, valt volgens Natuurmonumenten moeilijk te voorspellen. Maar als de terugkeer de komende jaren voorspoedig verloopt, leven er volgens de organisatie over tien jaar meerdere roedels in Nederland.

Natuurmonumenten vindt de wolf een verrijking voor de Nederlandse natuur, maar stelt ook te begrijpen dat niet iedereen enthousiast is over de komst van het roofdier.

Zo leidt de terugkeer van de wolf onder meer tot zorgen bij schapenhouders. Zij zijn bang dat hun vee slachtoffer wordt van het roofdier. Deskundigen van Wolven in Nederland zeggen echter dat wolven alleen op schapen jagen als ze door verschillende gebieden zwerven. Zodra ze zich in een natuurgebied vestigen, gaan ze grotendeels op wild jagen.

Om dezelfde reden als veehouders is Nationaal Park De Hoge Veluwe niet te spreken over de komst van de wolf. Het dier zou moeflons (een schapensoort) kunnen opeten.

De provincie Gelderland heeft een wolvencommissie ingesteld met dierenhouders en natuurbeheerders, die gaat nadenken over maatregelen en een preventieplan.

BRON: https://www.nu.nl/dieren/5943534/voor-het-eerst-sinds-terugkeer-wolf-ook-welpen-gespot-in-nederland.html?redirect=1

75 jaar slag om Arnhem

01-09-2019

In september 2019 is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Dit wordt uitgebreid herdacht in Arnhem en omgeving. Ook in Rozet Erfgoedcentrum. Activiteiten rond deze herdenking vind je hieronder:

Lezing: De gewonde en gesneuvelde Duitse militairen van de Slag om Arnhem

Datum: 19 september 2019, 19.30-21.30 uur
Locatie: Auditorium, Rozet
Kosten: €5,-

Gedurende de slag om Arnhem, van 17 tot 26 september 1944, werden door Britse en Duitse militaire eenheden in Arnhem en Oosterbeek en omgeving zware gevechten geleverd. Daarbij kwamen ongeveer 1900 geallieerde militairen om het leven. Aan Duitse zijde sneuvelden zeker zoveel militairen.

Hans Timmerman, specialist van de Gelderland Bibliotheek, zal aandacht besteden aan de Duitse militairen die toen gewond zijn geraakt of gesneuveld. Hij zal daarbij onder andere ingaan op de organisatie die nodig was om de gewonden te verzorgen, welke militaire verbandposten en ziekenhuizen er ter beschikking stonden of ad-hoc werden opgericht, waar de gesneuvelden in eerste instantie ter aarde werden besteld, wat er met deze gesneuvelden na de oorlog is gebeurd, etc. Daarnaast worden voorbeelden gegeven van wat er met individuele Duitse militairen is gebeurd.

Aanmelden

Speciale activiteiten in 2019

Tijdens het herdenkingsjaar 2019 worden speciale rondleidingen, lezingen en workshops georganiseerd. Er zijn activiteiten voor verschillende doelgroepen waaronder jeugd en er worden films vertoond.

Meer weten?

Houd deze website in de gaten

Beoordeling van de maand - Vakantievilla Beekbergen

Thomas S. 

"Alles super, Schones Haus, schone Umgebung"

Diane G. 

"This is a lovely, relaxing, pitoresque spot. This lovely community of villas is well planned. We found everything we needed in a well-equipped kitchen, and a private, quiet and relaxing backyard. Points of interest are easily reached with both highways and local roads nearby. We found it to be a very nice, convenient and economical place to stay"


Beoordeling van de maand - Vakantievilla Garderen

"Wir haben eine tolle Woche in Peters Haus verbracht. Peter ist ein super Gastgeber. Das Haus ist sehr gemütlich und der Weg zum Pool ist nur ein paar Meter. Man kann dort in der Nähe viel unternehmen. Wir kommen gerne wieder.."

Reisgezelschap: Renate 

Terug naar overzicht

Laatste nieuws

Website powered by Ondernemerswebsites.nl.