Ins and Outs of our Holidayvillas July 2018

Elke maand delen we nieuwe ins en outs over onze vakantievilla's Droomvilla Beekbergen en Vakantievilla Garderen. Wat voor lokale evenementen staan er op de planning, nieuws over het gebied, wat voor weer kun je verwachten en meer!

Lees snel meer over onze twee vakantiehuizen

Lokale Evenementen

In de maand juli staan er allerlei super leuke evenementen op de planning! We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Worldproef Indonesië

Datum: Zondag 1 juli 2018

Locatie: Oranjepark, Apeldoorn

Entreeprijs: Gratis

Openingstijden: 12.00 - 19.00 uur

Omschrijving

De unieke, kleurrijke, internationale markt komt in 2018 weer naar het Oranjepark in Apeldoorn. Worldproef zal in 2018 vallen op zondag 1 juli. Van 12:00 tot 19:00 uur ben je van harte welkom. De toegang is gratis! De gastheer van Worldproef 2018 is Indonesia!
Tijdens deze internationale markt vol historie, toerisme, eetcultuur, workhops en muziek kom je ook in aanraking met veel verschillende culturen. Landen die dit jaar op de markt zullen staan zijn: Indonesië, Canada, Italië, China, Rusland, Afghanistan, Azerbeidzjan, Thailand, Filippijnen, Vietnam, Bulgarije, Turkije, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Mexico, Brazilië en Nederland.

Kofferbakverkoop

Datum: Iedere zaterdag in juli en augustus

Locatie: Kanaal Noord, Apeldoorn (langs het Apeldoorns Kanaal)

Entreeprijs: Gratis

Openingstijden: 09:.00 - 15.00 uur

Omschrijving

Langs het Apeldoorns Kanaal vindt iedere zaterdag in juli en augustus de kofferbakverkoop plaats. Ruim 250 aanbieders presenteren hun koopwaar voor een zacht prijsje. Daarnaast is er oog voor de inwendige mens: tussen de verkopers staan verschillende kramen met etenswaren. De kofferbakverkoop start omstreeks 9.30 uur en eindigt rond 15.00 uur. Bezoekers kunnen hun auto parkeren aan de westzijde van het Kanaal.
Voor het goede doel
De verkoop van plaatsen voor de verkoop is in handen van de stichting Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa. Op deze manier hoopt de stichting geld over te houden voor de noodhulp transporten die zij meerdere keren per jaar verzorgt. Wil je een gift geven? Dat kan bij de collectebus die bij de stand van de organisatie halverwege het terrein staat.

Wandellang

Datum: Vrijdag 6 juli en zaterdag 28 juli

Locatie: Het Nationale Park De Hoge Veluwe, start; bezoekerscentrum.

Entreeprijs:

Entree: 3 euro per persoon, excl. entree Park

Openingstijden: 13:30 uur tot 16:30 uur

Omschrijving

Drie uur wandelen maakt het mogelijk op plekken in het Nationale Park De Hoge Veluwe te komen waar je normaal niet zou komen. Rustige plekken worden opgezocht, wilde dieren worden aandachtig bekeken en er kan worden genoten van de verschillende landschappen die het Park te beiden heeft. En dit allemaal onder leiding van een echte natuurgids! De gids geeft uitleg over alles wat je tegenkomt en wat bij de verschillende seizoenen hoort.

Op zoek naar de grote vijf op de Veluwe - Wild zwijn

Datum: Zaterdag 14 juli 2018

Locatie: Bezoekerscentrum Nunspeet, Plesmanlaan, 8072 PT Nunspeet

Openingstijden: 19:00 uur tot 23:00 uur

Entreeprijs:

Volwassenen: € 37,50

Kinderen: € 30,00

Omschrijving

Kom speuren naar het wilde zwijn op de Veluwe. Op zoek naar zoelen, wissels, keutels en wroetsporen. Wat dat zijn? Dat hoor je van de boswachter. Hij leert je al deze herkenningstekens zien. De kans is groot dat je een échte wilde zwijnenfamilie tegenkomt.
Je wordt ontvangen door de boswachter met koffie/thee/limo en iets lekkers. Daarna stap je in de terreinauto voor een safaritocht door het Vierhouterbos en kom je op plekken waar je anders nooit komt. Afhankelijk van de starttijd staat voor of na de tocht een stoere maaltijd met huisgemaakte soep, bruine boterhammen met kaas en vlees voor je klaar. Natuurlijk krijgt elke deelnemer van de boswachter een Grote Vijf paspoort met een stempel van een pootafdruk van het wild zwijn.

Huifkartocht met natuurgids

Datum: Elke zondag van de maand tussen 18 februari en 16 december 2018

Locatie: Marchantplein, Apeldoorn

Entreeprijs: € 3,50 per persoon per rit; te betalen bij de huifkar (excl. entree Park)

Openingstijden: 12:00 uur tot 16:45 uur (laatste rit vertrekt om 16.00 uur)

Omschrijving

Bekijk het Park eens op een hele andere manier: per huifwagen. Tijdens een rondrit van circa 45 minuten door het Park rijdt een natuurgids mee om de deelnemers uitleg te geven over de landschappen die worden doorkruist. De rondrit duurt ongeveer 45 minuten en je hoeft niet te reserveren.Tussen 12.00 en 16.00 uur vertrekt de huifkar op ieder heel uur vanaf het Marchantplein.

BRON: http://www.uitinapeldoorn.nl/

LOKAAL NIEUWSBERICHT

Filmtip: Nederland van boven

Nederland van boven deelt uit! Bekijk de compilatie van de mooiste luchtshots in onderstaande video.

Zeldzame roodkruinmangabey geboren in Apenheul

Een zeldzame roodkruinmangabey is maandag in de Apenheul geboren. De geboorte is bijzonder, omdat er wereldwijd nog geen tachtig roodkruinmangabeys leven in zo'n twintig dierentuinen.

Het geslacht van het pasgeboren jong is nog niet bekend. De Apenheul maakt onderdeel uit van het fokprogramma voor roodkruinmangabeys. In 2018 verhuisden de eerste vier van de aapsoort naar het park in Apeldoorn. Vorig jaar zijn de eerste twee gezonde jongen geboren.

Roodkruinmangabeys zijn te herkennen aan hun roestrode bovenkant. In het wild leven ze in de regenwouden, moerasbossen en mangrovebossen van West-Afrika. Vanwege de illegale houtkap dreigt hun leefgebied te verdwijnen. Bovendien wordt er op de roodkruinmangabeys gejaagd.

BRON: https://www.nu.nl/dieren/5307818/zeldzame-roodkruinmangabey-geboren-in-apenheul.html?redirect=1

Lokale weersvoorspelling

Qoute van de maand - Villa Beekbergen

Naam: Mevr. Sijstermans

Genieten in een prachtige omgeving met veel luxe. Geweldige ligging, supergrote tuin met veel privacy. Het huisje was goed schoon en de service op het park opvallend goed.

Twee kapotte stoelen (tuinstoel en fauteuil) werden dezelfde dag vervangen. Voor de Pasen kregen we aan huis narcissen afgeleverd. Zeer attent. We hebben genoten. Minpuntje is: de verlichting boven de eettafel kan beter.


Beoordeling van de maand - Villa Garderen

Naam: Dhr. Visser

Leeftijd: 71 jaar

Gezelschap: met het gezin

Cijfer: 9,3


Algemene indruk10
Ligging10
Faciliteiten vakantiehuis9
Inrichting en staat vakantiehuis9
Hygiëne9
Vriendelijkheid en service verhuurder 10
Prijs/Kwaliteit8

Back to overview

Latest news

Website powered by Ondernemerswebsites.nl.